Skoda розповіла про три електрокара, Fabia RS та нову Superb

Автор: Роман Галімон | 25 Чер, 2021
Skoda стратегія 2030

На глобальній прес-конференції Skoda були окреслені плани виробника до 2030 року.

Враховуючи глобальність Volkswagen Group, ще до конференції було зрозуміло, що електрифікація бренду Skoda неминуча й тепер, схоже, чеські автомобілі отримають максимум користі від такої співпраці.




Минулого року вже був презентований перший, побудований виключно як електромобіль, кросовер Enyaq iV, який взяв багато чого від спорідненої моделі VW ID.4, а незабаром з’явиться й купе версія кросовера Skoda, яка буде побудована за прикладом майбутнього ID.5.

Три нові електрокари

Skoda стратегія 2030

Тепер під час конференції «Next Level – Skoda Strategy 2030» генеральний директор марки Томас Шефер заявив, що до 2030 року планується випуск щонайменше трьох нових автомобілів із нульовим рівнем викидів.

Всі вони будуть розміщуватися нижче Enyaq iV з точки зору ціни та розміру, але інші деталі поки що оголошені. Очікується, що один буде невеликим хетчбеком, спорідненим із VW ID.1 (назва не підтверджена) та аналогічною моделлю SEAT, тоді як інший буде компактним кросовером.




Стосовно третього електрокара, то він може увійти у той самий сегмент, що й бестселер марки – Octavia. Проте, за припущеннями, це буде модель на спеціальній платформі.

На разі, інша марка VAG, а саме Audi, розробляє архітектуру, яка підійде для автомобілів із ДВЗ та й на електроприводі, адже бренд планує повністю перейти на електротягу до 2033 року.

Fabia RS та продажі

Skoda Fabia 2021 року

Керівник Skoda виключив створення версії Fabia RS для нового покоління суперміні, стверджуючи, що для гарячого хетчбека поки немає відповідного попиту.

Він також виключив можливість виходу на ринок Північної Америки, навіть незважаючи на те, що компанія планує розширюватися на інших ринках, прагнучи досягти 1,5 млн річних продажів до 2030 року.




Виробництво Superb

Skoda Superb 2022 року

Стосовно нової генерації флагманської моделі Superb, Томас Шефер зазначив, що її виробництво продовжиться у версії седана та універсала. Він підтвердив, що на потужностях Skoda також будуватимуть нове покоління Passat.

Раніше повідомлялось, що VW планує зняти з виробництва модель Passat й залишити лише версію універсала. Проте офіційно поки нічого не підтверджено.




У будь-якому випаду, до кінця десятиліття Skoda очікує, що електромобілі становитимуть 50-70 відсотків її європейських продажів. Компанія також прагне зменшити викиди вдвічі до 2030 року, коли всі три чеські заводи стануть нейтральними до вуглецю.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

Джерело: Motor1

Галерея з презентації стратегії Skoda до 2030 року:
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda
Фотограф: Skoda

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest