Volkswagen ID.3 згорів вщент після зарядки

Автор: Редакція | 22 Сер, 2021
Volkswagen ID.3 пожежа

Електричний хетчбек Volkswagen ID.3 опинився у клубах диму одразу після відключення зарядного кабелю.

Як повідомляється під описом до відео, електричний Volkswagen ID.3 спалахнув після того, як водій-жінка з нідерландського міста Гронінген від’єднала його від зарядного пристрою. При цьому, коли водійка хотіла сісти за кермо, то помітила, що машина почала диміти, і незабаром після цього автомобіль повністю охопило полум’я.




Всім пасажирам вдалося швидко залишити автомобіль і вони були неушкоджені, але сам ID.3 згорів вщент без можливості ремонту. При цьому був навіть пошкоджений інший електромобіль (Nissan Leaf першого покоління), припаркований ззаду.

Пожежники швидко прибули на місце події, але електричний хетчбек Volkswagen врятувати не вдалося. Повідомляється, що пошкоджений електрокар був евакуйований на буксирі.

Видання InsideEVs повідомляє, що Volkswagen збирається ретельно дослідити залишки машини, щоб з’ясувати, чому автомобіль самовільно спалахнув.

На разі, це ймовірно перший випадок пожежі Volkswagen ID.3 або ID.4, й потрібно дочекатись офіційної версії причин аварії.




Проте доля Volkswagen ID.3 й без того виглядає не найкращою: спочатку старт його продажів у Європі був відкладений (у листопаді 2020 року) через проблеми із захисним заземленим на зарядному пристрої, який міг розхитуватися та врешті-решт від’єднатися. Пізніше електрокар зазнав серйозних питань із «софтом», які були вирішені певною мірою, але виробник все ще буде його оновлювати.

До речі, нещодавно стало відомо, що GM відкликає всі Chevrolet Bolt через ризик пожежі, а минулого року Hyundai відкликав 77000 електричних кросоверів Kona зі схожої причини.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.

 

Галерея Volkswagen ID.3:
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen
Фотограф: Volkswagen

Додати свій коментар






Pin It on Pinterest