Який позашляховик обрати? Рейтинг найкращих кросоверів 2021 року

Автор: Редакція | 30 Тра, 2021
Рейтинг найкращих кросоверів 2021 року

Найкращі позашляховики важко визначити в одному переліку, тому пропонуємо переглянути рейтинг 2021 року з розбиттям на декілька категорій.

В наші дні на ринку представлений величезний вибір: проте які позашляховики найкращі? Вони можуть бути величезними, а можуть бути крихітними. Дешевшими за 20 000 доларів або з ціною в шість цифр.




Аби розібратись в цьому морі пропозицій, видання Autoblog пропонує свій перелік найкращих позашляховиків. Весь рейтинг розбитий на кілька сегментів відповідно до розмірів автомобілів, й в кожному пропонується по три варіанти, які перелічені в алфавітному порядку.

Найкращі субкомпактні кросовери

Chevrolet Bolt EUV 2022 року

Chevrolet Bolt EUV

Переваги: 400 км електричного пробігу; зручне заднє сидіння; швидке прискорення; низька ціна на електромобіль

Недоліки: висока ціна на невеликий позашляховик; невеликий багажник

Повністю електричний Bolt EUV став новинкою 2021 року. Назва U вказує, що це більше кросовер, ніж існуючий Chevy Bolt, але відмінності насправді закінчуються на значно збільшеному просторі для заднього сидіння та більш квадратного стилю позашляховика.

Як би там не було, Bolt EUV – це переконливий електричний автомобіль у обгортці кросовера, який проїде 400 км на заряді та забезпечить найшвидше прискорення в цьому сегменті розмірів. В ньому приємно їздити, й він добре обладнаний та має гідний вигляд.

Електрокар також пропонує круїз-контроль з оновленою вдосконаленою системою допомоги водію  Super Cruise. Початкова ціна в 33 995 доларів є значною порівняно з іншими невеликими позашляховиками, але не забувайте про сотні до тисяч доларів на рік, які можна заощадити, не купуючи бензину, і що обслуговування електричного автомобіля дешевше в довгостроковій перспективі.




Kia Soul

Переваги: достатньо місця та «багаті» комплектації; неповторний стиль; сильне оновлення турбодвигуна

Недоліки: повний привід недоступний

Kia Soul точно не готувався як невеликий позашляховик, а повністю відповідає терміну «кросовер». Тим не менш, розпочавши життя як фанкі хетчбек зі збільшеним кліренсом, модель вже отримала третє покоління та бореться з численними автомобілями подібної форми та розміру, які називають «маленькими позашляховиками» або «компактними кросоверами».

Називайте його, як хочете, але Soul має безліч обладнання та простору, приємну поведінку та ще й потужніший оновлений двигун. Єдина область, де Soul не задовольняє типових вимог позашляховика, це відсутність повного приводу.

Subaru XV (Crosstrek)

Subaru XV / Crosstrek Sport 2021 року

Переваги: найкращий у своєму класі кліренс; стандартний повний привід; вантажний простір та функціональні рейлінги на даху

Недоліки: повільний базовий двигун; коробка передач CVT

Crosstrek, який в Україні продається під назвою XV, доводить, наскільки різноманітний цей сегмент. Й хоча це теж перероблений хетчбек (Impreza) з деяким коригуванням стилю та суттєвим збільшенням кліренсу, але насправді він досить добрий, аби перевершити багато автомобілів, які були побудовані з нуля в якості компактних позашляховиків.

Окрім цього дорожнього просвіту, Crosstrek став улюбленцем для шанувальників пригод на свіжому повітрі завдяки своїм габаритам, простому салону, міцним і легкодоступним рейлінгам на даху та комфортному водінню на великі відставні. Крім того, нарешті пропонується й більш потужний варіант двигуна у 2021 році, що задовольняє давню скаргу власників на те, що базовий двигун був занадто повільним.

До речі, нещодавно Motorcar писав про тест-драйв Subaru XV 2021 року.




Найкращі середні компактні кросовери

Ford Bronco Sport 2021 року

Ford Bronco Sport

Переліки: позашляхові можливості; вантажний простір; розумний простір для вантажу; унікальний стиль

Недоліки: економія палива; деякі дешеві інтер’єрні деталі

Незважаючи на те, що його зовнішні розміри та простір на задньому риду потрапляють між компактним та субкомпактним сегментами, новий Bronco Sport насправді має стільки ж або більше вантажного місця, за моделі, які значно більші зовні.

Таким чином, позашляховик може вмістити багато речей, але робить це наче швейцарський армійський ніж. Тут є безліч розумних функцій, таких як кишені для карт на блискавках та освітлення кемпінгу, а також великий каталог аксесуарів.

Кожна версія має стандартний повний привід, великий дорожній просвіт та режими G.O.A.T., які дозволяють автомобілю долати безліч умов на дорозі та місцевості.

 

 

Kia Seltos

Kia Seltos 2021 року

Переваги: Дивовижний простір; прискорення моделей з турбо; зручна техніка; чіткі деталі дизайну

Недоліки: Деякі дешеві інтер’єрні деталі

Приклад Seltos доводить, що іноді не потрібно витрачати багато грошей як на функції, так й на стиль. Ціна та зовнішні розміри розміщують його між сегментами компактних та субкомпактних позашляховиків, проте він може похвалитися більшим обсягом салону, ніж очікувалося, та великою кількістю особливих деталей дизайну, які успішно протиставлені дешевим частинам, застосованих для утримання ціни.

Він також виглядає досить непогано, а наявний турбирований двигун робить шокуючі прискорення для цього сегменту. По суті, це забезпечує ще більшу цінність за надзвичайно довгий перелік функцій та гарантій Kia.




Mazda CX-30

Mazda CX-30

Переваги: розкішний інтер’єр; найкраща у своєму класі динаміка водіння

Недоліки: внутрішній простір нагадує хетчбек; пластикові арки

Якщо Bronco Sport забезпечує міцність та універсальність, а Seltos – цінність та стиль, Mazda CX-30 забезпечує задоволення від водіння та розкіш.

Інтер’єр насправді нічим не поступається з точки зору розкоші чи особливостей преміум-моделей (на зразок BMW X2 та Audi Q3), а машина може бути навіть привабливішою для водіння, особливо з новим турбодвигуном на 2021 рік.

Тим не менш, незважаючи на всю «розкіш», ціна на CX-30 починаються з 20 000 доларів й ледве досягає 30 000 доларів у «топі».

До речі, нещодавно Motorcar писав про тест-драйв Mazda CX-30.




Найкращі компактні кросовери

Honda CR-V

Переваги: найкращий у своєму класі за простором, потужний та ефективний базовий двигун, доступний гібрид,

Недоліки: застаріла та глюкова медійка, нецікавий у водінні

Вважайте CR-V базовим для будь-якого пошуку компактних позашляховиків. Об’єктивно кажучи, його важко перемогти завдяки великій вантажопідйомності, об’ємному задньому сидінню, потужним, але при цьому ефективним двигунам (включаючи CR-V Hybrid), збалансованій динаміці водіння, конкурентним цінам та характеристикам, високим рейтингам безпеки та надійністю.

Легко зрозуміти, чому він продовжує залишатися бестселером на деяких ринках: для переважної більшості покупців компактних позашляховиків, а особливо сімей, він задовольняє кожен пункт.

Звичайно, люди не приймають рішення про покупку, виходячи виключно з об’єктивних критеріїв, тому можливо комусь буде нудно керувати цим автомобілем, або розчарування прийде від інтерфейсу медійної системи. Ось чому існують інші варіанти, включаючи наступну пару компактних кросоверів, які можуть задовольнити ці суб’єктивні бажання трохи краще.

 

 

Mazda CX-5

Mazda CX-5

Переваги: спортивність; розкішний салон; потужне турбомоторне оновлення

Недоліки: Мало місця для пасажирів та багажу; медійку потрібно вдосконалити

В основному, CX-5 перевершує CR-V в потрібних областях: стиль та «веселе» водіння. Однак його також можна вважати альтернативою розкішним компактним позашляховикам.

Все починається з елегантного спортивного стилю, а всередині можна знайти цікавий дизайн та м’які матеріали за своєю ціною.

За кермом CX-5 вражає захопливими манерами водіння, які відповідають спортивним автомобілям. Крім того, доступний й турбований двигун із більшою потужністю. Й хоча у нього не так багато пасажирського або вантажного простору, як у CR-V або RAV4, безумовно, цей варіант слід розглянути.

Кілька місяців тому Motorcar проводив тест-драйв синьої Mazda CX-5.




Toyota RAV4

Toyota RAV4 2020 року

Переваги: Неперевершена різноманітність моделей, включаючи два гібриди; просторе заднє сидіння та вантажна зона; надійність

Недоліки: Слабкий базовий двигун; застарілий інтерфейс медійки

RAV4 має більше пасажирського та вантажного простору за інших, а також зручне та напрочуд чуйне управління. Інтер’єр добре побудований з якісних матеріалів, пропонує зручне управління та багато місць зберігання.

Вартість перепродажу та надійність повинні бути кращими за будь-яких конкурентів. Лише завдяки цьому RAV4 має переваги, але остання генерація ще й виділяється ззовні.

При цьому виробник може запропонувати безліч комплектацій й найпопулярнішими в Україні та Європі залишаються гібриди.

Нещодавно наша редакція писала про тест-драйв негібридного RAV4, а також у нас сайті можна знайти й огляд гібридного «равлика».

 

 

Найкращі дворядні середньорозмірні кросовери

Jeep Grand Cherokee 2021 року

Jeep Grand Cherokee

Переваги: позашляхові можливості; буксирування; зручна техніка; різноманітність моделей

Недоліки: незначна продуктивність від базової версії V6; завершення генерації; внутрішній простір

Звичайно, він існує майже вічно і ось-ось його замінить абсолютно нова модель. Тим не менше, примірники Grand Cherokee стали найкращим вибором серед дворядних позашляховиків середнього розміру, оскільки вони пропонують унікальну суміш атрибутів.

Grand Cherokee має справжні можливості для бездоріжжя та буксирування, а також численні модернізації двигуна (включаючи справді абсурдний Trackhawk потужністю 707 к.с.) та стиль, який, безумовно, дозволяє уникнути вигляду сімейного авто.




Jeep Wrangler

Jeep Wrangler Rubicon 392

Переваги: позашляхова легенда; величезна різноманітність моделей та опцій; крутий стиль

Недоліки: поводження на дорозі; комфортність їзди; шум у салоні; економія палива; вантажний простір; охорона салону

Wrangler насправді не є конкурентом для будь-якого з вищезазначених позашляховиків середнього розміру, і це точно не сімейний автомобіль.

Насправді дуже швидко можна знайти незліченні практичні недоліки Wrangler: керованість, комфорт їзди, шумоізоляція, рейтинги безпеки, економія палива, вантажний простір, вікна на блискавці. …

В основному, треба дуже добре й ще раз добре подумати, чи зможете ви жити з цими недоліками справжнього позашляховика. Проте, доступний у двох- та чотиридверних кузовах, з п’ятьма варіантами двигуна (включаючи плагін-гібрид 4xe та 470-сильний Rubicon 392), декількома стилями твердого та м’якого даху, а також численним комплектаціями та спеціальними пакетами, Wrangler зобов’язаний стати способом виказати свою індивідуальність.

А якщо цього мало, то є також пікап Jeep Gladiator.

 

 

Subaru Outback

Subaru Outback 2021 року

Переваги: більше простору та кліренсу за конкурентів; економія палива; зручний в завантаженні багажник на даху

Недоліки: повільна CVT; нудний в їзді; забагато пильних систем допомоги водію

Технічно, Outback не є позашляховиком. Але тоді, все інше у цьому списку, крім рамного Wrangler, Tahoe та Expedition, також технічно не є позашляховиками. Вони являють собою кросовери, які мають несучий кузов – як й Outback.

І незважаючи на схожість із універсалом, він має більший кліренс, більший багажник, більше місця на задніх сидіннях і кращу економію палива за більшість інших середніх кросоверів. Це справді гарний для використання транспортний засіб, особливо для тих, хто насправді любить з’їжджати на автомобілі зі звичайної дороги.

Крім того, у моделі безліч технологій безпеки та гарна «медійка», стандартний повний привід, високі рейтинги надійності та покращена якість інтер’єру завдяки редизайну.

До речі, нещодавно до України приїхала нова генерація Subaru Outback.




Найкращі трирядні середньорозмірні позашляховики

Hyundai Palisade 2020 року

Hyundai Palisade

Переваги: великий третій ряд та багажник; надійна техніка; стильний інтер’єр

Недоліки: немає гібридної та потужної версій

Hyundai Palisade механічно пов’язаний з Kia Telluride, і вибір між цією парою майстерно виконаних сімейних позашляховиків міг би в основному звестися до перекидання монет.

Проте, Palisade має більш розкішну атмосферу, що найбільш очевидно в топових версіях, які можуть легко конкурувати із справжніми позашляховиками преміум-брендів.

Головною причиною цього є стильний, добре зроблений салон, який не тільки чудово виглядає, але може похвалитися корисними фішками, зручними медійними технологіями та більшим за конкурентів простором – великим дітям і навіть дорослим буде комфортно на третьому ряду.

Проте є й одна серйозна діра, це відсутність гібридного силового агрегату або більш потужної версії.

На початку цього року стало відомо, що Hyundai Palisade тепер офіційно продається й в Україні.

 

 

Kia Telluride

Переваги: великий третій ряд та багажник; надійна техніка; добрий інтер’єр; не схожий на сімейний автомобіль

Недоліки: немає гібридної та потужної версій

Вам вже відомо, що Hyundai Palisade технічно пов’язаний з Telluride й вони мають однакові основні сильні сторони: простір, технології, якість та цінність. Споріднені кросовери також зроблені настільки добре, що перевершують їхніх конкурентів.

Проте, Kia Telluride отримав більшу частку нагород, значною мірою тому, що його стиль, схоже, подобається більшій кількості покупців. Цей позашляховик навіть став Автомобілем 2020 року.




Toyota Highlander Hybrid

Переваги: найкраща економія палива у своєму сегменті; інтер’єр високого класу

Недоліки: тісне сидіння третього ряду; млява та спрощена «медійка»

Telluride та Palisade можуть бути чудовими, провідними у класі трирядних кросоверів, але їхня економія палива є просто середньою для сегменту в 11,2 л/100 км. З іншого боку, Toyota Highlander Hybrid пропонує 6,72 л/100 км.

Ця різниця настільки масивна, наскільки здається. Окрім екологічних вигод, можна ще й економити за допомогою Highlander Hybrid.

Крім того, нещодавно оновлений Highlander сам по собі приваблює якістю інтер’єру, цікавою їздою та керованістю та широкою функціональністю.

 

 

Найкращі повнорозмірні позашляховики

Chevrolet Tahoe 2021 року

Chevrolet Tahoe / Suburban та GMC Yukon

Переваги: паливно-ефективний дизельний двигун; просторий третій ряд; розкішні інтер’єри

Недоліки: багато функцій допомоги водієві недоступні на нижчих комплектаціях

Chevrolet Tahoe та Suburban вже давно є найбільш продаваними повнорозмірними позашляховиками в Північній Америці, але ці продажі не відображають їхньої переваги щодо конкурентів. Однак перехід на незалежну задню підвіску для абсолютно нового покоління на 2021 рік кардинально змінив багато.

Їзда та керованість також були значно вдосконалені. Окрім покращень, пов’язаних із підвіскою, є новий варіант дизельного двигуна, який забезпечує економію пального, а також численні нові функції та найкращий у своєму класі інтер’єр.




Ford Expedition

Ford Expedition 2018 року

Переваги: «гнучкий» V6 з провідним у своєму класі крутним моментом та економією палива; найкращий у своєму класі простір третього ряду

Недоліки: дизайн інтер’єру від F-150

Поки Tahoe не був перероблений, рекомендувати Expedition було дуже просто. Зараз ігрове поле значною мірою зрівнялось, причому ваги схиляються на користь позашляховиків GM з точки зору дизайну інтер’єру та якості (Expedition – це просто F-150), медійних функцій та доступного дизельного двигуна.

У Ford все ще є найбільше, найкомфортніше сидіння третього ряду, а також «гнучкий» 3,5-літровий турбирований V6, що видає 375 к.с. Окрім того, що він є провідним у своєму класі за крутним моментом, його кінські сили також «здувають» більшість конкурентів, включаючи 5,3-літровий V8 від GM, який є у більшості комплектацій.

Слідкуйте за останніми новинами на наших каналах у Telegram, Facebook, Twitter та Google News.


Додати свій коментар



Як обрати кросовер? Який позашляховик найкращий?
Які найкращі субкомпактні кросовери?

В рейтинг найкращих субкомпактних кросоверів увійшли Chevrolet Bolt EUV, Kia Soul, Subaru XV

Які найкращі середні компактні кросовери?

В рейтинг найкращих середніх компактних кросоверів увійшли Ford Bronco Sport, Kia Seltos, Mazda CX-30

Які найкращі компактні кросовери?

В рейтинг найкращих компактних кросоверів увійшли Ford Honda CR-V, Mazda CX-5, Toyota RAV4

Які найкращі дворядні середньорозмірні кросовери?

В рейтинг найкращих середньорозмірних кросоверів увійшли Jeep Grand Cherokee, Jeep Wrangler, Subaru Outback

Які найкращі трирядні середньорозмірні позашляховики?

В рейтинг трирядних середньорозмірних позашляховиків увійшли Hyundai Palisade, Кіа Telluride, Toyota Highlander Hybrid

Які найкращі повнорозмірні позашляховики?

В рейтинг повноорозмірних позашляховиків увійшли Chevrolet Tahoe та Ford Expedition




Pin It on Pinterest