Топ-10 найкращих кросоверів 2021 року

Автор: Редакція | 11 Лют, 2021
Топ-10 найкращих кросоверів 2021 року

Визначення найкращого кросовера в епоху їхньої домінації дуже важливе, тому пропонуємо переглянути рейтинг топ-10 найкращих.

Для багатьох людей великі позашляховики замінили легкові універсали, а сучасне автомобілебудування зробило нові моделі з просторим та практичним інтер’єрам, що лише полегшує ставити їм родинними автомобілями.




Найкращі кросовери пропонують легкість керування, спокійну їзду та високе положення над дорогою зі зручним управлінням. Але з такою великою кількістю моделей на вибір, важко навіть дізнатись, з чого почати.

Подивіться також:

Видання WhatCar зібрало на їхню думку топ-10 найкращих великих позашляховиків, які були обрані на основі тест-драйвів та виявлених переваг та недоліків.

Редакція Motorcar теж тестували деякі моделі, тому посилання на тест-драйві можна знайти під відповідними фотографіями моделей.

  1. Land Rover Defender

Можливо, новий Defender не має окремої рами або жорстких осей, але це не означає, що він став м’яким. Позашляховик має величезну кількість ходу підвіски та дорожній просвіт й оснащений технологіями, що допомагають їздити на бездоріжжі.

Як наслідок, «Дефендер» здібніший позашляховик за оригінал, але також може вразити й на дорозі завдяки точному кермуванню та підвісці. Просто переконайтеся, що ви можете жити з великими рахунками за пальне.

Переваги Недоліки
Відмінний на бездоріжжя

До семи місць

Повільна амортизація

Вищі рівні комплектації дуже дорогі

Економія палива та викиди CO2 є низькими

Моделі 90 невеликі




  1. Honda CR-V

Остання версія великого кросовера Honda втратила дизельні двигуни – натомість можна обрати 1,5-літрову бензинову модель або 2,0-літровий гібрид.

Саме останній вважається кращим з огляду на низькі експлуатаційні витрати та зовнішню вишуканість. CR-V також пропонує зручне місце для водія та величезний простір всередині та багажнику.

Переваги Недоліки
Багато простору для пасажирів та у багажнику (для моделі на п’ять місць)

Економічна гібридна модель

Комфортна їзда

Проблемність коробки передач CVT

«Бідна» інформаційна система

7-місна версія програє конкурентам




  1. Citroën C5 Aircross

Редакція Motorcar встигла протестувати Citroën C5 Aircross ще 2019 року, коли кросовер й був представлений в Україні. Проте з того часу у моделі вже з’явилась гібридна версія, яка щоправда недоступна в нашій країні.

Багато в чому C5 Aircross – це типовий Citroën, з виразним зовнішнім виглядом та надзвичайно м’якою підвіскою. Кросовер має багато простору всередині, гарну шумоізоляцію та можливості виділити машину завдяки персоналізації.

Переваги Недоліки
Переважно плавна їзда

Тихо всередині на швидкості

Економні двигуни

Важкість у поворотах

Немає 7-місних варіантів

Заднім пасажирам мало місця для ніг

 

  1. Mazda CX-5

Mazda CX-5

Протестувати Mazda CX-5 нашій редакції пощастило у двох модельних роках: 2018 та 2020 року й про останній тест-драйв написано в огляді тест-драйву.

Однак, видання WhatCar рекомендує обирати варіант оснащений 2,0-літровим бензиновим двигуном, адже з ним кросовер CX-5 все такий же стильний, але тихий та вражаюче ефективний.

Перевагами Mazda залишаються гарна комплектація, легкість у керуванні та практичність. Проте в цій моделі буде лише п’ять місць.

До речі, незабаром з’явиться оновлена Mazda CX-5 модельного 2021 року.

Переваги Недоліки
Стильний інтер’єр

Комфортне кермування

Гарні комплектації

Надмірно тверда їзда

Немає 7-місних варіантів

У конкурентів більше місця для пасажирів та багажу




  1. Land Rover Discovery Sport

Discovery Sport P300e

Discovery Sport знаходиться нижче повнорозмірного Discovery в лінійці Land Rover, проте все ще доступний у комплектації на сім місць. Кросовер має зручний інтер’єр та повільно втрачає свою вартість.

Нещодавні оновлення зробили його трохи ефективнішим, але все одно залишили його не дуже економічним.

Переваги Недоліки
Багато пасажирського простору

Гнучка можливість на сім місць

Довгий перелік обладнання

Жахлива надійність

Малий комфорт їзди на великих колесах

Відносно невелика потужність

Погана економія палива та викиди CO2

 

  1. Ford Kuga

Ford Kuga 2020 року

В той час як в Україні пропонуються лише дизельні варіанти Ford Kuga (про тест-драйв 2-літрового варіанта Motorcar вже писав), в Європі набирає популярності плагін-гібридна версія.

Відповідно до даних WhatCar, в такій комплектації Kuga здатний проїхати на електриці далі за конкурентів на 50%. Все це, разом із гарною економією пального та субсидіями європейських держав на електрифікований автомобіль, роблять кросовер гарним вибором для родини.

Переваги Недоліки
Плагін-гібрид (PHEV) має більший пробіг на електриці

Конкурентоспроможні ціни

Плагін-гібрид має податкові пільги в Європі

Якість інтер’єру не вражає

Порівняно невеликий багажник

Медійна система не найновішою




  1. BMW X3

BMW X3M

X3 – чудовий вибір, якщо шукати престижний позашляховик на п’ять місць. Завзятим водіям сподобається його потужний діапазон двигунів та першокласна керованість, тоді як пасажири можуть насолоджуватися розкішним та просторим салоном.

Також в салоні сучасна медійна систему iDrive від BMW в стандартній комплектації, що є справжнім бонусом, оскільки це найкраще.

Переваги Недоліки
Гостра керованість

Провідна у класі медійна система

Потужні двигуни

Занадто тверда їзда в комплектації M Sport

Популярний двигун 20d  звучить відносно грубо

Порівняно дороге обслуговування

 

  1. Audi Q5

Audi SQ5 Sportback TDI 2021
Audi SQ5 Sportback TDI 2021

Q5 є найзручнішим та найвишуканішим кросовером за своїх прямих конкурентів, але найбільшою його перевагою серед усіх є його внутрішня якість. Всі інтер’єрні матеріали виглядають й відчуваються чудово.

Проте не деталі насправді відрізняють Q5, а їхнє поєднання у загальну атмосферу.

Audi Q5 постійно входить до різноманітних рейтингів: зокрема минулого місяця Motorcar писав про Топ-10 найкращих сімейних кросоверів 2020 року.

Виробник теж постійно оновлює модель й минулого року представив кросовер-купе Audi Q5 Sportback, а також спортивний та дизельний SQ5 Sportback TDI.

Переваги Недоліки
Плавні та потужні двигуни

Приємне кермування

Якісний інтер’єр

Незручна сенсорна медійна система

Немає 7-місних варіантів

Тверда їзда на версіях S line та Edition 1




  1. Peugeot 5008

Peugeot 5008 2020 року

Минулого року Peugeot оновив кросовер 5008, проте в Україні поки продається дорейстайлінгова модель, про яку Motorcar детально писав в огляді тест-драйву.

Оновлений Peugeot 5008 так само увібрав в себе універсальність від мінівена та зовнішній вигляд позашляховика. А отже комфортна їзда та просторий салон є основними перевагами моделі.

Переваги Недоліки
Багато внутрішнього простору

Стильний інтер’єр

Конкурентна економія палива та викиди CO2

Мало місця над головою на задніх сидіннях (з додаткових люком)

Конкуренти пропонують більше двигунів

Повільна медійна система




  1. Kia Sorento

Kia Sorento PHEV 2021 року
Kia Sorento PHEV 2021 року

Оновлений кросовер Kia Sorento був представлений рівно рік тому й вже встиг знайти своїх шанувальників завдяки не простому «фейсліфтингу», а повноцінному оновленню платформи, двигунів та інтер’єру.

Гібридні технології Sorento поєднують реальну економію палива із порівняно низьким рівнем викидів CO2, в той час як їзда є комфортною, а кермове управління точним. Додайте красиво зроблений та добре обладнаний інтер’єр, зручне місце водія – й інші власники середніх кросоверів будуть лише заздрити.

Стандартна семирічна гарантія від Kia робить Sorento найкращою пропозицією на європейському ринку. Проте в Україні продається поки дорейстайлінгова модель. Можливо, через низький попит на Sorento, офіційний дилер Kia в Україні вирішив завозити російські машинокомплекти для збирання на ЗАЗ кросовера Rio X.

Переваги Недоліки
Сім місць для дорослих

Величезний багажник

«Багаті» комплектації

Основні конкуренти поки дешевші

Гібридний двигун не такий економічний, як у Honda CR-V

Відсутність регулювання поперекового відділу в деяких комплектаціях

А який кросовер подобається Вам? Залишайте свої коментарі під цим матеріалом, або на наших сторінках у  Facebook та Twitter, та слідкуйте за новинами у Telegram та Google News.





Додати свій коментар






Pin It on Pinterest